Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο στο Σύνταγμα...

Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων είναι η αυριανή και τα συνδικάτα συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 ενώ στις 13:30
συνδικαλιστικά στελέχη θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Στις 18:00 διοργανώνεται συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης συμμετέχουν με κινητοποιήσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί...

-Ποιος είναι ο Εκατομμυριούχος βουλευτής κε Βενιζέλε, του χαρατσιού της ΔΕΗ και της εξαθλίωσης των πολιτών;

Βγήκε πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος για να μας πει ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές καθώς και συγγενείς τους, που έβγαλαν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό.

Δημιούργησε έτσι μια ομίχλη συσκότισης για τον περίφημο Εκατομμυριούχο.

Το 2013 οι εκλογές! Στη κόψη του ξυραφιού η χώρα, επανέρχεται στο προσκήνιο το όνομα του Βασ. Μαρκεζίνη

Το Φθινόπωρο του 2013 θα γίνουν οι εκλογές.
Όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσει αυτό ο Αντώνης Κομανέτσης, τόσο λιγότερο θα εκτίθεται στη κοινή γνώμη.
Και αναφερόμαστε στον δυστυχή Κομανέτση επειδή μας έχει ζαλίσει με τις συνεχείς κωλοτούμπες του.

Μετά τον Ισίδωρο Κούβελο και νέες αποκαλύψεις! Πρώην βουλευτής ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ - Στη Βουλή η λίστα με όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό


- Στον Εισαγγελέα το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
- Βρέθηκαν πολλά πολιτικά πρόσωπα με μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό
- Νόμιμες θεωρούνται οι συναλλαγές τους, αλλά τα κόμματά τους θα αποφασίσουν την τύχη τους

Μετά τον σάλο με τον “βουλευτή” που τελικά αποδείχθηκε επιχειρηματίας και ο οποίος μετέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό, οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας τόσο για το θέμα αυτό όσο και για νέα πρόσωπα.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής με τους συνεργάτες του κατάφερε να μας βγάλει, έστω και για μερικές ώρες από τη μιζέρια μας....
Με μια  πρωτόγνωρη συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εκδήλωσης στη Σαλαμίνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα το καρναβάλι με παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στα Σελήνια.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι «παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η πρωτοφανής παρουσία και συμμετοχή ...

Στην τελική ευθεία...

Στην τελική φάση βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές του Πάνου Καμμένου με ανεξάρτητους βουλευτές που θέλει να εντάξει στο νέο κόμμα του.
Ο κ. Καμμένος πρέπει να έχει δέκα βουλευτές για να ... συστήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα και φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στο......
τέλος του μαραθωνίου επαφών και συνομιλιών προκειμένου να τους συγκεντρώσει.
Ίσως να δούμε και πολλές εκπλήξεις σε πρόσωπα, πέρα από όσους μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει με διάφορους τρόπους την επιθυμία τους να στηρίξουν τον Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο παρασκηνιακός πόλεμος πάντως τα τελευταία 24ωρα μεταξύ του νέου κόμματος του Καμμένου και της Ν.Δ. είναι έντονος καθώς πολλοί ήταν οι βουλευτές που έγιναν το μήλον της Έριδος και για τα δύο κόμματα.

Η ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΡΡΑΓΗ




Κάποιοι μυστήριοι τρομοκράτες  ενεργοποίησαν μια βόμβα στο Μετρό, όταν ο συρμός σταμάτησε στη γνωστή συνοικία- θρύλος (μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε, οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν, που εκτόξευσε ο Θωμάς Μητρόπουλος).

Η βόμβα τελικά δεν εξερράγη, λόγω κακής συνδεσμολογίας, όπως μας πληροφόρησαν οι αστυνομικοί συντάκτες.

Ήταν μια από τις σπάνιες φορές που εγχώριοι τρομοκράτες ετοίμαζαν τυφλό χτύπημα με δεκάδες αθώους πολίτες νεκρούς και τραυματίες.

Αν δεχθούμε την αστυνομική θεωρία για το τυφλό χτύπημα θα κάνουμε το απλό ερώτημα που συνοδεύει τέτοιες ενέργειες: ποιος ωφελείται;

Το άρθρο του Γ. Πρετεντέρη που κατέβασε τη μάσκα του Βενιζέλου




Πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι τα ομόλογα του Δημοσίου έως εκατό χιλιάδες ευρώ που κατέχονται από φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται να πειραχτούν. Οτι τελούν υπό την εγγύηση του κράτους, ακριβώς όπως το κράτος εγγυάται και τις τραπεζικές καταθέσεις έως το ίδιο ποσό.
Η δήλωση αυτή είχε τη λογική της. Η υπόθεση αφορά μικρούς ομολογιούχους, οι οποίοι επένδυσαν τις οικονομίες τους σε ομόλογα της πατρίδας τους - δεν τις έστειλαν στο εξωτερικό, ούτε τις έριξαν στην παραοικονομία... Επέδειξαν, δηλαδή, μια στοιχειώδη αίσθηση οικονομικού πατριωτισμού και λογικά δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν γι' αυτό.

Έπονται κι άλλες βόμβες

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega Channel και ΣΚΑΪ  και ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό για λογαριασμό της οργάνωσης "Αντάρτικο Πόλεων".
Επίσης προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ανέλαβαν την ευθύνη

Η οργάνωση "Αντάρτικο Πόλεων" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε πριν από μερικές μέρες στο συρμό του μετρό Αιγάλεω.

Παραιτήθηκε ο Παπουτσής

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, υπέβαλε ο κ. Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του εξέδωσε το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, ο κ.Παπουτσής υπέβαλε την παραίτησή του όχι εξαιτίας της σεναριολογίας που κυκλοφορεί περί της τρομοκρατικής ενέργειας στο μετρό αλλά προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 29η Φεβρουαρίου 2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:

1.- Συγκρότηση Επιτροπών ΕΚΠΟΤΑ ( απόφ. ΥΠ.ΕΣ. 11389/23.3.93 άρθ. 28 & 46 ).

2.- Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου ως μέλους της Επιτροπής Παραλαβής έργων άνω των 5.869,41 Ευρώ( αρθ. 16  Π.Δ. 171/1987 , όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 229/1999).

Η "αδιαφορία" του κ. Βενιζέλου για τα CDS και το real estate του Κολωνακίου

«Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πληρωθούν τα CDS…»


Δήλωσε πρόσφατα ο Βενιζέλος. Αλήθεια, ποιον ρώτησε και ποιους  εμπεριέχει ο μεγαλοπρεπής πληθυντικός ευγενείας του καλού υπουργού;


Γιατί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ενδιαφέρει αυτό το χυδαίο τζογάρισμα στις πλάτες μας.

Σοκ! Παίξανε ξύλο οι σύμβουλοι του περιφερειάρχη Γ. Σγουρού....

Από τον Αυτοδιοικητικό
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR


Άγριες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση της ομάδας της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής υπό τον Γιάννη Σγουρό. H συνεδρίαση έγινε για να προετοιμάσουν τα θέματα που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όμως, στη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε ένταση που στη συνέχεια κλιμακώθηκε επικίνδυνα σε βαθμό που κάποιοι ήρθαν και στα χέρια!
Στην λεκτική συμπλοκή πήραν μέρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο...
αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης και ο περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Πολυζωγόπουλος ενώ στη συνέχεια υπήρξε φραστική ένταση και με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Αμανατίδη.

Oι Γερμανοί μας στέλνουν 160 εφοριακούς

- Αρχίζει η επιτροπεία των ξένων στην Ελλάδα;
- Στελέχη των γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών κάνουν "επέλαση" στη χώρα μας
- Ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λένε
- Τι αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Βρήκαν βόμβα σε συρμό!

Στις 17:30 το απόγευμα βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε βαγόνι συρμού στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω,τον οποίο παρέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προκειμένου να εντοπίσουν τα άτομα που τον εγκατέλειψαν. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια...

Η οπερέτα συνεχίζεται

Ξημερώνοντας Κυριακή του καρναβαλιού, η υπόθεση του βουλευτή-φάντασμα συνεχίζεται, με τον «ένοχο» να διατηρεί απτόητος τη σιωπή του, την ώρα που το σύνολο του εκτεθειμένου πολιτικού συστήματος προβάλλει μύρια όσα θεσμικά και νομικά κωλύματα για την αποκάλυψη του ονόματος του πολιτικού με τις καταθέσεις.

Σε αυτό το οπερετικό περιβάλλον, με τη συντεχνία των βουλευτών να εκτονώνεται σε αλληλοκατηγορίες με ακατάσχετη ονοματολογία λόγω και προεκλογικής περιόδου, ο Θόδωρος Πάγκαλος επανέκαμψε «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» με κατηγορίες για δημοσιογράφους-εκβιαστές, πέντε τον αριθμό, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τα ονόματά τους.


Ο Παναγιώτης Νικολούδης
Ο Παναγιώτης Νικολούδης
Ο πρόεδρος της Βουλής κρύβεται πίσω από την άρνηση της ανωτάτης ηγεσίας της Δικαιοσύνης και προσωπικά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ο οποίος και άρχισε αυτήν την ιστορία), να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή. Πίσω από την άρνηση των θεσμών και με άλλοθι τη νομιμοφάνεια των ενεργειών του βουλευτή με τις καταθέσεις στο εξωτερικό, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος ενέπλεξε στην οπερετική διάταξη των πολιτικών και το Σ.Δ.Ο.Ε., οι «ράμπο» του οποίου ερευνούν λίστες με ονόματα πολιτικών που «εξήγαγαν» χρήματα στο εξωτερικό. Τα ονόματα δεν έφθασαν ακόμη στη Βουλή, ως όφειλαν, με αποτέλεσμα η επιτροπή έρευνας των Πόθεν Έσχες των βουλευτών υπό τον Ευάγγελο Αργύρη να σηκώνει τα χέρια ψηλά στο πνεύμα του «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο».

Κατόπιν όλων τούτων, οι πολίτες παραμένουν στο σκοτάδι, το σύστημα εν συγχύσει και οι δημοσιογράφοι να αναρωτιούνται το εάν και κατά πόσο οι ισχυρισμοί του Θόδωρου Πάγκαλου για δημοσιογράφους-εκβιαστές εμπεριέχουν στοιχεία αληθείας.

Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως αυτό που επιδιώκει η σουπιά όταν διαφεύγει, εκτινάσσοντας μελάνι για να θολώσει τα νερά. Η απόλυτη ομίχλη δηλαδή, με τις παρεμβάσεις ένθεν και ένθεν των πολιτικών να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κορυφώνεται η υποκρισία

Με μία ατελείωτη ονοματολογία που εκθέτει το σύνολο του Κοινοβουλίου και με μία επαίσχυντη στάση των θεσμών, η υπόθεση του βουλευτή με τις καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, εξακολουθεί να είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών.
 Η Αρχή καταπολέμησης της διακίνησης μαύρου χρήματος αρνήθηκε δια του στόματος του προέδρου της Αρχής, Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, να αποκαλύψει το όνομα του ή της βουλευτή – καταθέτη με το «ακλόνητο» επιχείρημα της νομιμότητας της ενέργειας αυτής, νομιμότητα η οποία ποτέ άλλωστε δεν αμφισβητήθηκε. Η ηθική διάσταση της ενέργειας του ή της βουλευτή αμφισβητήθηκε πολιτικά.

«Ανεξάρτητοι Ελληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου...


Τη δημιουργία του νέου Κινήματος με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ανακοίνωσε μέσω Facebook και twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.
«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε... Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Ελληνες», αναφέρεται....

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ!!! ΚΑΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ!!!

Κύριε διαχειριστή του blog salamis-news,
χθες σας αποστείλαμε προς δημοσίευση ανάρτηση από το zouglablog.gr, με τίτλο:
Υπ.Δήμαρχος Σαλαμίνας λέει ΟΧΙ στους εορτασμούς των Σαλαμινίων!
Απίστευτο ?
Φυσικά δεν την αναρτήσατε , αφού προφανώς στηρίζετε την κ. Ρούλα Νάννου και καλά κάνετε, δικαίωμα σας είναι, ο καθένας πράττει κατά το δοκούν.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Σε σημερινή ανάρτηση σας για το ίδιο θέμα, μεταξύ άλλων, έχετε γράψει:

ΔΕΝ αρκέστηκαν βέβαια μόνο στα ανώνυμα σχόλια, έτσι, φτιάξανε άλλη μια μαϊμού κίνηση που την ονόμασαν (σχήμα οξύμωρο) «ενεργοί δημότες της Σαλαμίνας» μ’ ένα μαϊμού email, salamina_2020@yahoo.gr κι άρχισαν να περιφέρονται από blog σε blog όπου στόχος τους είναι να μας ανακατέψουν το στομάχι και το πέτυχαν.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης, προσκάλεσε στην Αστόρια τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή να παραστεί στον εορτασμό τιμής και μνήμης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Παράλληλα εξέφρασαν τη θετική διάθεση να συμπράξουν στην ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του «ιερού κενοταφικού χώρου του τρόπαιου των ηρώων Σαλαμινομάχων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Νέα Υόρκη  13  Φεβρουαρίου  2012

Αριθ. Πρωτ.:3136

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο κ. Γιάννη Τσαβαρή
            Δήμαρχο Σαλαμίνας
            Λ. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1
            Σαλαμίνα 18900
            GREECE




Αγαπητέ κ. Τσαβαρή,


Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σας προσκαλεί να τιμήσετε με τη παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης την 25η Μαρτίου 2012.
Την ανωτέρω απόφαση λάβαμε, κατόπιν συζήτησης με τον κ. Ernest Κολλητίδη, διότι πιστεύουμε ότι η εδώ παρουσία σας θα έδινε την ευκαιρία στους ομογενείς, αλλά και στους Αμερικανούς πολίτες, να ενημερωθούν για το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας στην θάλασσα του οποίου έγινε η ξακουστή ναυμαχία που διέσωσε τον Δυτικό Πολιτισμό. Εξ’ άλλου, και η ηρωική Επανάσταση του 1821 και η καταπληκτική αντίσταση και νίκη των Ελλήνων το 480 π.χ. είχαν τον ίδιο σκοπό -- την Ελευθερία της Ελλάδος!
Παράλληλα με τα ανωτέρω, θα ήταν ωφέλιμο να γίνει ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης του ιερού κενοταφικού  χώρου και τρόπαιου των ηρώων Σαλαμινομάχων ώστε να ζητηθεί, εάν κριθεί ωφέλιμο, και η δυνατή συμβολή και σύμπραξη της ομογένειας.
Αναμένοντας την απάντησή σας
Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                
                                                                                             
Ηλίας Τσεκερίδης                                                              Πέτρος Γαλάτουλας
Πρόεδρος                                                                           Γενικός Γραμματέας

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ Κα ΝΑΝΝΟΥ;;; Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ΩΣ "ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑ" ΑΡΚΕΙ!!!

Κε Διαχειριστά,
 Σχετικά με την σημερινή ανάρτησή σας (αναδημοσίευση από zouggla.gr) 
«    Υπ.Δήμαρχος Σαλαμίνας λέει ΟΧΙ στους εορτασμούς των Σαλαμινίων! Απίστευτο ?   »
 Έχω να παρατηρήσω τα εξής:....
1.     Ο τίτλος της ανάρτησης είναι τελείως ψευδής και συκοφαντικός.
2.     Ο συντάκτης της ανάρτησης αναφέρεται σε ορισμένες φράσεις μιας από τις απαντήσεις μου, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσα στην
     Ηλεκτρονική εφημερίδα «γνώμη της Σαλαμίνας» (thesalaminians.com), και καλά κάνει, να έχει τις αντιρρήσεις του.
     Η κριτική είναι συστατικό της δημοκρατίας και καλοδεχούμενη, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να τηρεί τους όρους της δεοντολογίας.
     Η δεοντολογία λοιπόν επιτάσσει να αναφέρει πρώτα ολόκληρη την απάντηση στην ερώτηση που μου έγινε, και μετά είναι δικαίωμα του καθενός  
     να σχολιάσει και να κάνει την όποια κριτική και σε όποιο βαθμό αρέσκεται. 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ..... ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ "ΣΥΝΟΡΩΝ";;;;;

Υπ.Δήμαρχος Σαλαμίνας λέει ΟΧΙ στους εορτασμούς των Σαλαμινίων!
Απίστευτο ?
Πρώτη καταχώρηση: zouglablog.gr Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, 14:46
ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ»

Μια συνέντευξη που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έδωσε η υποψήφια κ.Ρούλα Νάνου στην « Γνώμη της Σαλαμίνας.»
Όταν Δήμαρχοι και κάτοικοι σε άλλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα είναι υπερήφανοι για την Ιστορία και τον Πολισμό τους όπου όταν απειλείτε να καταστραφεί από την Πολιτεία δε διστάζουν να αντισταθούν με όλα τους τα μέσα έρχεται η κ. Νάνου ως υποψηφία Δήμαρχος της Σαλαμίνας, όχι μόνο να ειρωνευτεί την Ιστορία του νησιού και τα Σαλαμίνια αλλά και τους ίδιους τους Σαλαμίνιους που αφιέρωσαν χρόνο και χρήμα για να προβάλουν τον νησί τους.
Αναφέρει χαρακτηριστικά με δόσεις ειρωνείας η κ. Νάννου ότι «Αρκετοί αιθεροβάμονες νόμισαν ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα και απογειώθηκαν».Οι αιθεροβάμονες κ. Νάνου σας ενημερώνω ότι είναι τα δικά μας μικρά παιδιά που δούλεψαν με τους δάσκαλους στους για να προβάλουν τον τόπο τους κάτι που εσείς αδιαφορείτε παντελώς . Γιατί δεν έχετε αναφερθεί ΠΟΤΕ για τις καταπατήσεις του ΟΛΠ ? Γιατί δεν έχετε αναφερθεί για τις καταστροφές του ΟΛΠ ? Γιατί δεν έχετε πάρει έστω μια απόφαση για την προβολή και αξιοποίηση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας? Θα σας πούμε εμείς γιατί ορισμένα από τα στελέχη σας έχουν άμεση σχέση με τα Ναυπηγεία και την υποβάθμιση της περιοχής!
«Αρκετοί ονειροπαρμένοι εξίσωσαν τον τύμβο του Μίχα με τον Παρθενώνα του Καλλικράτη….» Ρ. Νάννου
Κ. Νάννου γιατί τέτοια απαξίωση για την Ιστορία μας? Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων είναι ένα Παγκόσμιο σύμβολο και δεν ανήκει σε κανέναν Μίχα ή σε κανένα Ναυπηγείο , ο νόμος του Υπ.Πολιτισμού είναι σαφής ότι η περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι το Ιστορικότερο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας και επίσης η Α αδόμητη ζώνη προστατευόμενη και ίδιας αξίας όπως και Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης . Εάν έχετε πρόβλημα και σε αυτό στείλτε μια επιστολή στο Υπ. Πολιτισμού για να αλλάξουν τη χρήση γης που θα σας εξυπηρετεί εσάς και τα Ναυπηγεία να ισοπεδώσουν τα πάντα! Σας ευχαριστεί αυτό ?“ονεροπαρμένοι” είμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας ? Έτσι μας αντιμετωπίζετε ?
«Η υπερβολή στο απόγειό της. Αξιωματούχοι, βαθμοφόροι και λοιποί επίλεκτοι παρατρεχάμενοι, απολάμβαναν επί μία εβδομάδα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα λουκούλλεια γεύματα που παρέθετε ο Δήμος ……..εις μνήμη των προγόνων μας».Ρ. Νάνου

Είναι για εσάς υπερβολή όταν για πρώτη φορά τιμούν με τη παρουσία τους το Νησί μας Πρεσβείες από όλον τον Κόσμο ?
Είναι για εσάς υπερβολή όταν το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις ?
Είναι για εσάς υπερβολή να τιμούμε αυτούς που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για την ελευθερία ?
Είναι για εσάς υπερβολή που για πρώτη φορά η Σαλαμίνα διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική πρωτεύουσα το 2020 με την συμπαράσταση της Ελληνικής Βουλής?
«Προσκεκλημένοι των αδελφοποιημένων δήμων, αφού τους κοιμίσαμε και τους ταϊσαμε, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία μας, μας συνεχάρησαν για την γκλαμουριά και την επιτυχία της φιέστας.» Ρ. Νάνου
Αφού κάνατε ένα τεράστιο πολίτικο ατόπημα και δεν ψηφίσατε την αδελφοποίηση των 23 Δήμων – ενώ όλοι οι άλλοι Δήμοι συμφωνήσαν ομόφωνα! Έρχεστε τώρα και προσβάλετε και τους Δημάρχους και τον θεσμό των 23 Αδελφοποιημένων πόλεων. Ντροπή σας!

Τέλος η ονομασία που βάλατε για τα Σαλαμίνια «Ρωμαϊκή Φιέστα» δείχνει την αντιπάθεια σας σε κάθε τι που προβάλει την Σαλαμίνα και την Ιστορία της. Με αυτές τις απόψεις που διατυπώνετε έχετε και το θράσος να θέλετε να γίνετε και Δήμαρχος της Σαλαμίνας ?


Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε και εμείς τη κ. Νάνου.
1) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε τοποθετηθεί για την κατοχή του ΟΛΠ στην Αρχαία Σαλαμίνα?
2) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε πάρει ούτε μια θέση υπέρ του Αρχαίου Λιμένα και του Τύμβου και κατά των Ναυπηγείων που μολύνουν θάλασσα και αέρα μέσα σε κατοικημένες περιοχές ?
3) Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κατάθεση ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη πάταξη της ανεργίας στο νησί ?
4) Αφού όπως φαίνετε από τα λεγόμενα σας δεν έχετε κάποιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο οργανόγραμμα και το μόνο σας όπλο είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία γιατί ειρωνεύεστε και μηδενίζεται κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, όπως με την πρωτοβουλία του συλλόγου Αιαντίς για εκμετάλλευση του λιμανιού της Κούλουρης υποδοχής κρουαζιερόπλοιων όπως και στα αντίστοιχα επικερδής Τουριστικά μέρη της Ελλάδας ( Αγ.Νικολαος,Χανια ,Ηρακλειο.Κατακολο κτλ ) κτλ κτλ

Κ. Νάνου αφού δε σέβεστε την Ιστορία μας τουλάχιστο σεβαστείτε τα μικρά παιδιά μας που εθελοντικά αφιερώθηκαν στο θεσμό των Σαλαμινίων και αισθάνονται πιο Έλληνες και πιο Σαλαμίνιοι από εσάς.
Φωτο Aigialos.blogspot

Ο Λουκάς Παπαδήμος μάρτυρας σε υπόθεση μεγάλης απάτης!...

 Δεν παρέστη σήμερα στο Δικαστήριο...
 Από τον Νίκο Παγκράτιο
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Μια υπόθεση μεγάλης απάτης με κατηγορούμενους γνωστά ονόματα επρόκειτο να δικαστεί σήμερα.....
Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο. Ανάμεσα στους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση ήταν και...
του κ. Λουκά Παπαδήμου! Ναι, του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος όμως ήταν απών. Βέβαια η δίκη δεν έγινε λόγω της αποχής των δικηγόρων και δόθηκε αναβολή. Προφανώς αυτός θα ήταν και ο λόγος που δεν παρέστη ο κ. Παπαδήμος.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ



Ιωακείμ Δημ. Παπάκης
Κοινοτικός Σύμβουλος Δήμου Πειραιά
Πτυχιούχος Α.Ε.Ν & Msc in Shipping
e-mail: i_papakis@hotmail.com 
Facebook: ioakim papakis
Πειραιάς 20/02/2012

Σε συνέχεια της επιστολής μου, που δημοσιεύτηκε από τα Μ.Μ.Ε.  στις 11-2-2012, με την οποία ζητούσα από τους Βουλευτές να αντισταθούν στο ‘’ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ’’, στα σχέδια της Κας Μέρκελ , του Κου Σοιμπλε και των λοιπών συμφερόντων που μοναδικό στόχο έχουν να οργανώσουν την έξοδο μας από την Ε.Ε και το ΕΥΡΩ όποτε εκείνοι θεωρούν σκόπιμο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά ως Νέος Ανεξάρτητος Έλληνας Πολίτης τους αντιμνημονιακούς διαγραφέντες βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων που δεν υπολόγισαν προσωπικό κόστος και δεν υποτάχθηκαν σε στενά κομματικά συμφέροντα προτάσσοντας την πίστη τους για μία Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη και κυρίαρχη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο τώρα στο Σύνταγμα

-Κατά χιλιάδες μαζεύονται αυτήν την ώρα οι διαδηλωτές
-Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι, κι Ευαγγελισμός και η Βασιλίσσης Σοφίας

Νέο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων πραγματοποιούν αυτήν την ώρα ΣΥΡΙΖΑ και Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στην πλατεία Συτάγματος. Πάνω από δύο χιλιάδες άτομα αυτή την στιγμή βρίσκονται στη συγκέντρωση και διαδηλώνουν κατά του μνημονίου. Η αστυνομική παρουσία είναι  έντονη.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ!!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
από mail αναγνώστη μας
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης
Τσαβαρής έχει προσκληθεί από την Ομογένεια της Αμερικής, μεταξύ άλλων
προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, να παραστεί ως....
επίσημος προσκεκλημένος στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που γίνεται  στη μεγάλη
Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, τιμώντας τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Αν οι πληροφορίες μας κύριε Δήμαρχε αληθεύουν, σας χρωστάμε ένα μεγάλο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που τόσο σύντομα καταφέρατε να αναδείξετε το παγκόσμιο
γεγονός της Ναυμαχίας  της  Σαλαμίνας και να κάνετε εμάς υπερήφανους.

Ευχαριστούμε την Ευρώπη!!! Συγκλονιστική Φωτογραφία!!!

Οι Έλληνες βρήκαμε το δικό μας τρόπο να ευχαριστήσουμε όλη την Ευρώπη για το κύμα συμπαράστασης και αλληλυγγύης που εισπράξαμε.

Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από τη Βουλή, συγκεντρώθηκαν μαθητές και διαδηλωτές κι ευχαρίστησαν με μοναδικό τρόπο την Ευρώπη που βγήκε στους δρόμους με σύνθημα "We are all Greeks" δηλαδή είμαστε όλοι Έλληνες, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό.

Οι Έλληνες διαδηλωτές στο σύνταγμα κρατούσαν πλακάτ, σχηματίζοντας τα ονόματα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες έλαβαν χώρα εκδηλώσεις συμπαράσης.

Η φωτογραφία είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Ευχαριστούμε Ευρώπη!

Οι πιο κρίσιμες μέρες για την σύγχρονη Ελλάδα...

Του Ανδρέα Μουντράκη*

Οι πολιτικοί αρχηγοί εν μέσω της πιο δύσκολης ώρας για την Ελλάδα, κινήθηκαν δημαγωγικά ενισχύοντας την κρίση . Χωρίς σοβαρές αντιπροτάσεις οδηγήθηκαν σε μια συμφωνία που δεν σταθεροποιεί την οικονομία και είναι κοινωνικά άδικη.
Συρθήκαμε στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και...
τη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, αφού επί δύο χρόνια δεν προχώρησαν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή μέσω πρακτικών που εξέθρεψαν το χρέος, τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα, τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες και το μοντέλο "ανάπτυξης" που στηριζόταν στον άκρατο καταναλωτισμό.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα - Ξεκίνησε το Υπουργικό

Ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Επί τάπητος θα τεθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης και του PSI, που περιλαμβάνουν περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη κλοπή στην Αρχαία Ολυμπία, παραιτήθηκε ο Γερουλάνος...

Αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας αφαίρεσαν το πρωί δύο κουκουλοφόροι από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Όπως έγινε γνωστό, στις 7.30 το πρωί δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο μουσείο και αφού...
 ακινητοποίησαν τη φύλακα, αφαίρεσαν τουλάχιστον 65 αρχαία αντικείμενα μικρού μεγέθους, σπάζοντας τις προθήκες.
Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνει στην Αρχαία Ολυμπία.

Ηλίθιοι, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, είναι η πείνα!..


«Ευρώ η Δραχμή» είναι πλέον το μόνιμο επιχείρημα όλων όσων τάχθηκαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης. Με αυτό το αφοπλιστικό κατά την γνώμη τους επιχείρημα πιστεύουν ότι κατακεραυνώνουν όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη και θέση. Και αν τύχει και κάποιος δυστυχής αντιμνημονιακός προσπαθήσει να ψελλίσει κάποιο αντίθετο λόγο, τότε τον κατακεραυνώνουν με το...
αδυσώπητο κατά την γνώμη τους επιχείρημα: «Εξυπηρετείς όσους έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και επιδιώκουν να χρεοκοπήσουμε και να περάσουμε στην δραχμή ώστε όταν τα φέρουν πίσω να κερδίσουν πολύ περισσότερα. Συμμετέχεις στην συνομωσία της δραχμής».

ΛΑΟΣ για Βορίδη και Γεωργιάδη: Θα πάρουν το Champions League αχαριστίας

Ομαδικά πυρά από βουλευτές του ΛΑΟΣ δέχονται οι δυο πρώην πια βουλευτές του κόμματος Μάκης Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης που διεγράφησαν και προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις μεταμορφώσεις ολυμπιακών διαστάσεων» είπε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης στον ραδιοσταθμό 9. Χαρακτήρισε ανεξήγητο «πώς το "όχι'' γίνεται "ναι''» και είπε ότι όλοι οι βουλευτές είναι ευγνώμονες στον κ. Καρατζαφέρη γιατί εκείνος τους έβαλε στο ψηφοδέλτιο τους έκανε βουλευτές και ορισμένους τους έκανε υπουργούς.

κ.Ανωμερίτη και κ.Γερουλάνε ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΟΛΠ ΚΑΙ  ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ





ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 

Το ΦΕΚ 305/26.5.1982 υπογραμμένο για δεύτερη φορά από το 1969 από την Μελίνα Μερκούρη

ΥΑ ΥΠΠΕ/Α1/Φ02/16973/665/26-3-1982 - ΦΕΚ 305/Β/26-5-1982

Τίτλος ΦΕΚ
Χαρακτηρισμός ως χώρου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας ως αρχαιολογικού ιστορικού τόπου.
Κείμενο
"Χαρακτηρίζουμε ως αρχαιολογικό χώρο και ιστορικό τόπο τον όρμο των Αμπελακίων με ολόκληρη την χερσόνησο της Κυνόσουρας και την χερσόνησο των Αμπελακίων, όπου η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας (ΦΕΚ 84/Β/5-2-1969), τον όρμο των Σεληνίων και τις νησίδες Αγ. Γεώργιο και Ψυττάλεια, όπως σημειώνεται στο συνημμένο σχέδιο, επειδή στο χώρο αυτό έγινε η περίφημη ναυμαχία που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.
Στην χερσόνησο της Κυνοσούρας μετά την ναυμαχία στήθηκε το τρόπαιο της νίκης των Ελλήνων, από το οποίο πρέρχεται και η ονομασία "Τροπαία άκρα".
Η νησίδα Ψυττάλεια, που ήταν στην αρχαιότητα αφιερωμένη στον Πάνα και συνδέεται με την γνωστή απόβαση του Αριστείδη και τον φόνο των επιλέκτων Περσών.
Ο χαρακτηρισμός του αρχαιολογικού-ιστορικού τόπου αποσκοπεί στην προστασία του χώρου της ιστορικής ναυμαχίας από απειλούμενες ριζικές επεμβάσεις που θα εξαφανίσουν κάθε στοιχείο ιστορικής μνήμης".

ΚΝ 5351/1932






http://listedmonuments.culture.gr/fek.php?ID_FEKYA=18280 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το ΛΑΟΣ έγινε...ΠΑΣΟΚ

Ο Θανάσης Πλέυρης θα μείνει στη Βουλή εκτός της αίθουσας της ψηφοφορίας αφού ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποχώρησε. Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης "αψήφισαν" τη γραμμή Καρατζαφέρη και παρέμειναν για να "ψηφίσουν" ΝΑΙ στο μνημόνιο. Φήμες θέλουν τον Καρατζαφέρη ,με το που θα ψηφίσουν το ΝΑΙ, να τους διαγράφει ..."απευθείας". Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Άδωνις Γεψργιάδης με την έδρα "του". Θα την παραδόσει, όπως διαρρέεται από το ΛΑΟΣ ότι έχει δεσμευθεί ή όχι;

Ο Μπενύτο καλεί τους βουλευτές να παραδώσουν τα κλειδιά! Θα το κάνουν;

Με τη φωνή της Μέρκελ ο αυθεντικός εκφραστής του νεοδεξιού ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της δοτής κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου, καλεί με απύθμενη θρασύτητα τους έλληνες βουλευτές να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας στους τοκογλύφους κατακτητές.
Πρωταγωνιστής ο Μπενύτο στην υπερπαραγωγή τρόμου, ώστε να διευκολυνθούν οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, να κερδοσκοπήσουν από την .....
καταστροφή και τη λεηλασία της Ελλάδας και του λαού της.
Αμήχανοι και θυμωμένοι οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν την παράσταση του θεάτρου σκιών που λαμβάνει χώρα μέσα στον ναό της Δημοκρατίας. Παράσταση από μαριονέτες επιχειρηματικών payroll και αλλότριων συμφερόντων. Παράσταση μίας ασύλληπτης τραγωδίας χωρίς τέλος και λύτρωση.

Τώρα-Τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες

Τώρα-ο Καρατζαφέρης έφυγε

Δεν είναι κωλοτούμπες!

Καίγεται το ''Αττικόν''


Τώρα-Ανεξαρτητοποιείται ο Σπύρος Κουβέλης

ΤΩΡΑ-Εισβολή αγνώστων στο γραφείο του Θ.Μωραίτη

Κριτής μας η ιστορία

Πριν λίγο ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε ότι απόψε είναι η τελευταία ευκαιρία να εναρμονιστεί το πολιτικό σύστημα με τον λαό.

Τώρα-Καίγεται το ε.κέντρο Atrium στη Χ.Τρικούπη




Τώρα-Ο Θεοδωράκης στη βουλή

"Την ώρα που μιλούσα στα ΜΑΤ μας έριξαν χημικά. Ο Μανώλης ο Γλέζος λιποθύμησε. Θέλω να πάω μέσα γιατί ετοιμάζουν το θάνατο της Ελλάδας και θέλω να τους μιλήσω. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, θα νικήσουμε. Προδοσία! Πάω να τους το πω με χαμόγελο". Είπε μπαίνοντας στη βουλή.

"Μαρία Αντουανέτα, κοίτα λίγο...έξω!"

Την ώρα που διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για ψήφιση του μνημονίου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή έχει ανοίξει ...άλλη συζήτηση στο twitter με κάποιον follower, ο οποίος ζητάει να "καταλάβει" τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.
Την ίδια ώρα κάποιος "αγανακτισμένος" διαδηλωτής που "βλέπει" τη συζήτηση της γράφει:
"Ως Μαρία Αντουαννέτα σαχλαμαρίζετε στο twitter. Κοίτα έξω απ' το παράθυρο. Τι βλέπεις; Μας ψεκάζουν!"

Τώρα-Ένταση στη Βουλή

Την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη. Την ώρα που ο υπουργός μιλούσε για τους μισθούς ο βουλευτής του ΚΚΕ ξέσπασε αποκαλώντας τον υπουργό ψεύτη και ξαναρώτησε εάν μπορεί να ζήσει κάποιος με 400 ευρώ το μήνα.

ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ.......


Καμία ΤΥΡΑΝΙΑ ιστορικά δεν επιβίωσε ,όταν απέναντι της είχε την λαϊκή οργή της πλειοψηφίας......

Σαν σήμερα, 1945. (Συμφωνία της Βάρκιζας)..

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΝΙΚΗΤΕΣ οι Μεγάλοι (Ρούσβελτ, Στάλιν, Τσώρτσιλ), νικημένοι στα «Δεκεμβριανά» οι αριστεροί και διασκέπτονταν ταυτόχρονα, χιλιάδες μίλια μακριά μεταξύ τους. Για τη μοιρασιά του κόσμου, εκεί στη μακρινή Γιάλτα της Ουκρανίας, για την τύχη της Ελλάδας, εδώ στην κοντινή Βάρκιζα (Βίλα Κανελλοπούλου). Είχε επιδικαστεί στη Δύση η Ελλάδα του…Τσώρτσιλ και ήταν αναποτελεσματικό να αγωνίζεσαι για αριστερές ιδέες με κομμουνιστικές πρακτικές. Θα μεταμόρφωναν οι «Σύμμαχοι» τους γερμανόφιλους σε αγγλόφιλους αλλάζοντάς τους στολή, αρχηγό και «ιδεολογία», θα...

Την αποχώρηση επιλέγει τώρα ο Καρατζαφέρης...

Στην απόφαση για αποχώρηση από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των θεσμικών εκπροσώπων του, προσανατολίζεται ο ΛΑΟΣ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή του κόμματος, ο σχεδιασμός του ΛΑΟΣ είναι να...

Der Spiegel: Φτάνει με τη φαρσοκωμωδία της διάσωσης


Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η Ελλάδα παλεύει με τα κράτη της E.Ε. και το ΔΝΤ για την αποκαλούμενη διάσωσή της. Προγράμματα λιτότητας ψηφίστηκαν, βοήθεια εκταμιεύτηκε και οι ιδιώτες πιστωτές εξαναγκάστηκαν σε «εθελοντικό» κούρεμα του χρέους. Παρʼ όλα αυτά, η χώρα σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από τότε. Η οικονομία συρρικνώνεται, το χρέος αυξάνεται, το κράτος και οι τράπεζες είναι αποκομμένες από την αγορά κεφαλαίων. Και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί. Κάτι πρέπει να πήγε στραβά σʼ αυτή τη διάσωση.
Προφανώς, αυτό δεν ανησυχεί τους εμπλεκόμενους. Συνεχίζουν να διαπραγματεύονται, ξεπερνούν το ένα «οριστικό τελεσίγραφο» μετά το άλλο, καθορίζουν «τις έσχατες δυνατές προθεσμίες» για μια συμφωνία και δεν παρατηρούν ότι στο μεταξύ οι συζητήσεις τους έχουν αποκτήσει παράλογα χαρακτηριστικά - και ότι θα ήταν καλύτερα να τελειώνει αυτή η φάρσα.
Εβδομάδες τώρα διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους ιδιώτες πιστωτές και την τρόικα για ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας. Κι όμως, είναι ήδη σαφές ότι και αυτό το πακέτο δεν πρόκειται να σώσει τη χώρα. Το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει απλώς τη χρεωκοπία - και να επιφέρει μόνο νέες στερήσεις στους Έλληνες πολίτες.

Ξύλο, μολότοφ, χημικά και αποπνυκτική ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα - Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Βουλή


  12.02.2012 | 18:00

- Κουκουλοφόροι πετάνε μολόφοτ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά
- Ένας αστυνομικός ελαφρά τραυματίας
- Χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά των νέων μέτρων

Τώρα-Πανικός στο Σύνταγμα

Μυστική σύσκεψη αντιμνημονιακών βουλευτών στο γραφείο του Καστανίδη

Μυστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Χάρη Καστανίδη με τη συμμετοχή αντιμνημονιακών βουλευτών, οι οποίο τάσσονται κατά των νέων μέτρων και θα ψηφίσουν «όχι»....


Πρόκειται για τους Λούκα Κατσέλη, Χάρη Καστανίδη, Μίχο Λάμπρου, Μαρία Μίχου, Θεόδωρο Παραστατίδη, Γιάννη Αμοιρίδη και άλλοι, Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους «πράσινους» βουλευτές ισχυρίζονται πως έχουν την κάλυψη του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Η ομάδα των συγκεκριμένων βουλευτών αναμένεται να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, καθώς φέρονται έτοιμοι να δημιουργήσουν έναν αριστερό πόλο και να φτιάξουν νέο κόμμα.

Δείτε τι γίνεται έξω από το κτίριο της Βουλής.Φοβισμένοι οι βουλευτές……

Χαμός, απίστευτος κόσμος έξω από την Βουλή. Ιστορικές στιγμές, μεγάλες ώρες.