Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής Στη διεκδίκηση της Κυνόσουρας από τον ΟΛΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμ.161/2012 και στα πλαίσια της λειτουργίας της διαπαραταξιακής επιτροπής, πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/7/2012 στα γραφεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. συνάντηση του...
Δημάρχου Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη και των μελών της διαπαραταξιακής επιτροπής που αποτελείται από τον κ. Κόγια Νίκο  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους  κ.κ. Παπαθεοχάρη Π., Σπηλιόπουλο Ι. και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μπακαούκα Στάμο.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης τόσο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβάρης όσο και ο  πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναφέρθηκαν στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δύο πλευρές.
Κορυφαία ζητήματα τα οποία αναπτύχθηκαν ήταν:
α) Η παραχώρησης του χώρου της Κυνόσουρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου.
β) Η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την δημιουργία  φορέα Ειδικού Σκοπού για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2020 που θα συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την τέλεσή της και
γ) Την ολοκλήρωσή εντός του 2012 των υποχρεώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. που απορρέουν από τους περιβαλλοντικούς όρους αποκατάστασης της περιοχής Άκρα Τούρλα.
Μετά το πέρας της συζήτησης υπήρξε συμφωνία και αποδοχή των αιτημάτων του Δήμου από τον κ.  Ανωμερίτη Γιώργο, κλείνοντας έτσι την σημερινή συνάντηση με ιδιαίτερη επιτυχία.
Σημείωση: Ανάλογη ανακοίνωση Τύπου εκδόθηκε από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. στις 18/7/2012


                                                         Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας.