Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση κας Ρούλας Νάννου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη για το έργων των οβρίων


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων

Αξιότιμε κύριε Κατσικάρη,
Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση και κατασκευή από την Π.Ε. Νήσων του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στη Σαλαμίνα, ποσού ύψους 21.824.000 ευρώ.
Ένα έργο υποδομής που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και υποδηλώνει το αμέριστο ενδιαφέρον σας για το νησί μας.
  Η διευκρίνιση μάλιστα, μέσω του Δελτίου σας, ότι ο προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβάνει τόσο τις δαπάνες αρχαιολογίας όσο και το κόστος μετακίνησης των υφιστάμενων δικτύων, φανερώνει ότι πρόκειται για αξιόλογο από απόψεως τεχνικής και οικονομικής πληρότητας έργο.....

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκαίνια Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
26 Σεπτεμβρίου 2012
Με αφορμή τα « ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012» εγκαινιάστηκε  η νέα πτέρυγα του Λαογραφικού  Μουσείου Σαλαμίνας , με αρωγό το Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή, πραγματοποιώντας τη φιλοδοξία του Προέδρου κ. Γιάννη Τσαλίκογλου αλλά και πολλών κατοίκων, να αποτελέσει ένα δυναμικό πολιτιστικό παράγοντα στην Σαλαμίνα και όχι μόνο.
« Εγκαινιάσαμε το Μουσείο μας παίρνοντας δύναμη και κουράγιο από την ιστορία και τις ρίζες όλων των γενεών που φιλοξενεί.
Η δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου, συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση μας σε όλα τα επίπεδα. Το δικό μας μουσείο φιλοξενεί την ιστορία και τις ρίζες όλων των γενιών που ήρθαν εδώ στην Σαλαμίνα, ρίζωσαν, πόνεσαν και ζυμώθηκαν με την γη και τους ανθρώπους. Ανασύροντας νοσταλγικές μνήμες των γονιών μας και των προγόνων μας, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με Αρχές και Αξίες. » … δήλωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας  στην τελετή των εγκαινίων του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου.  
Στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος και οι εκλεκτοί καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου και θαύμασαν τα εκθέματα της συλλογής.
Μεταξύ των εκθεμάτων του μουσείου περιλαμβάνονται εκατοντάδες αντικείμενα κυρίως προβιομηχανικής εποχής, ναυτικά κειμήλια που δωρίθηκαν  από τον κ. Γιώργο Αποστολίδη , παραδοσιακές στολές, κεντήματα και υφαντά, αγροτικά εργαλεία και οικιακά σκεύη, παλιές φωτογραφίες.
Φίλοι δημότες εργάστηκαν για την πολιτιστική εκδήλωση και συμμετείχαν στην βραδιά των εγκαινίων.
Τιμητική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής στον κ. Καπαραλιώτη Φάνη και στον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου κ. Τσαλίκογλου Γιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά:  «μόνο συγχαρητήρια μπορεί να δώσω σ΄αυτή την προσπάθεια, που δείχνει ανάγλυφα πως ο συνδυασμός συλλογικής δουλειάς, όρεξης και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να παράγει, αξιέπαινο έργο».
 Συντονισμένη στο κλίμα της εκδήλωσης, η λήξη περιελάμβανε χορούς από τη χορευτική ομάδα « έρευνα» του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας  .
Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αήθη και δολία επίθεση κατά των λαϊκών επιλογών κι όχι… μόνο



Το ότι θα ‘βγαινα να στηρίξω τον δήμαρχο μαζί με τις λαϊκές επιλογές από μια παμπόνηρη αήθη και ανυπόγραφη ανάρτηση σε γνωστό blog (ελλείψη παλληκαριάς να το πω; ή συνήθης πρακτική του παρελθόντος;) ούτε που το φανταζόμουνα ποτέ.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

                                           14-Σεμπτεμβρίου 2012

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολιτών, που δε μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα ούτε με τα έξοδα για τη διατροφή τους, φανερώνει η αυξημένη κίνηση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο και ειδικά από το Σεπτέμβριο και μετά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας.....

Αλαζονεία - Αδιαφορία - Αφασία;



Ο κ. Τσαβαρής αδιαφορεί για οποιαδήποτε διαμαρτυρία - καταγγελία γίνεται και γράφει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του φαινόμενα μόλυνσης περιβάλλοντος. Καλά κάνει, οι ευαίσθητοι περιβαλλοντικά κοι Κόγιας και Φουρίκης μέλη του ΠΕΡΙΒΟΥ συμφωνούν με αυτές τις εικόνες. Η κα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων την απασχολεί αυτή η εικόνα - κατάσταση που βρίσκεται σε απόσταση πενήντα μέτρων από το Γυμνάσιο Αμπελακίων στη φάτσα του...
Καματερού, δεν την απασχολεί η πιθανή ποινική ευθύνη που μπορεί να έχει; εκτιμώ τους κους Αντιδημάρχους Αμπελακίων και Καθαριότητας θα τους καλύψει πολιτικά και ποινικά ο κ. Τσαβαρής.
Οι φωτογραφίες είναι η πρώτη στις 14.9 και οι άλλες στις 17.9 απόγευμα

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ




Ο υποψήφιος, κατά δήλωσή του, Δήμαρχος κ. Σπύρος Σοφράς συνεχίζει τον πόλεμο της λάσπης κατά του Δημάρχου Σαλαμίνας, αδιαφορώντας αν εκτίθεται με τα ψέματα που χρησιμοποιεί.

Κατ’ αρχήν με λύπη μου διαπιστώνω ότι ακόμα δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, από την σημερινή Δημοτική αρχή σε σχέση με την δική του επιλογή. Πράγματι ο κ. Σοφράς είχε επιλέξει το ξεπούλημα των Δημοτικών Δικτύων Ύδρευσης που το κόστος κατασκευής το είχαν πληρώσει οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών, ενέργεια για την οποία είχα εκφράσει την αντίθεσή μου. Σε αντίθεση με αυτή την ....

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Απλά Εγκληματικά Αδιάφορος



Η πρόταση της Οικονομικής επιστήμης αλλά και η εμπειρίας της ζωής, στην αντιμετώπιση της οικονομικής ανέχειας, είναι αφενός ο περιορισμός των εξόδων αφετέρου η προσπάθεια αύξησης των εσόδων....