Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ;;;


το ΠΟΝΤΙΚΙ 24.01.2013

Ειδησεογραφία
Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπονται Παπαντωνίου - Δούκας για αναληθές «πόθεν έσχες»
Στην τακτική δικαιοσύνη παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για ανειλικρινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Πετρος Δούκας.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τραυλέ, οι ΠΟΥΛΑΚΙΔΕΣ άρχισαν να γεννούν αυγά!!!

Η πρώτη καμπάνα έπεσε!!!
Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες μας,  ο μεγαλοεκδότης !!! και μεγαλοδημοσιογράφος!!! Δημήτρης Μουζακίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του Δήμαρχου Σαλαμίνας  Γιάννη Τσαβαρή.
Επισημαίνουμε ότι , η εφημερίδα του κυρίου δημοσιογράφου ανήκε στον  πεθαμένο από το 1994 πατέρα του!!! Μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με άλλη μηνυόμενη τοπική εφημερίδα της Σαλαμίνας;;;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η εισήγηση από την χθεσινή συνέντευξη τύπου του υπ δημάρχου κ Σπύρου Σοφρά

 

Συνέντευξη Τύπου  της 15 Ιανουαρίου 2013

Αγαπητές Κυρίες, αγαπητοί Κύριοι,
Είμαστε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου , που διεκδικούμε να αναλάβουμε και πάλι την τύχη του στα χέρια μας,
Η υπεύθυνη , η έντιμη , η αποτελεσματική , διοίκηση που εφαρμόσαμε κατά την διοίκηση του δήμου στην προηγούμενη θητεία , καθώς και η μέχρι σήμερα παρουσία μας στη ρόλο της αντιπολίτευσης , με προτάσεις , ελέγχους , καταγγελίες  προς κάθε μεριά , που  σκοπό μόνον έχουμε να προάγουμε τα συμφέροντα του τόπου,  είναι το οπλοστάσιό μας,  στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει και που πιστεύουμε, ότι θα έχουμε αίσιο αποτέλεσμα, και για μας και για το καλό του τόπου.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εξαφανίστηκαν και άλλα αρχεία από τη «λίστα Λαγκάρντ»

. Πολιτική
lista apokl Είδηση της τελευταίας στιγμής. Στις 15.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, υπήρξε έγκυρη πληροφορία ότι εκτός από τα τρία ονόματα των συγγενών του πρώην τσάρου της Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έχουν εξαφανιστεί από τη λίστα Λαγκάρντ και τα σχετικά αρχεία.
Ο εντοπισμός της νέας αλλοίωσης έχει χτυπήσει συναγερμό σε Εισαγγελεία και ΣΔΟΕ και ιδιαίτερα για την εξαφάνιση του αρχείου του λογαριασμού της μιας ημέρας του εμπόρου όπλων Ανδρέα Ρωσσώνη. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Γιαννάκη, θα ξαναπάς με το φιλαράκι σου στο Αμέρικα;

Ανδρέας Ρωσσώνης: ποιος ο «άγνωστος» της λίστας Λαγκάρντ

Ποιος είναι ο «άγνωστος» της λίστας Λαγκάρντ, Ανδρέας Ρωσσώνης; Ποια η σχέση του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

Ο άρχων των προμηθειών του Πολεμικού Ναυτικού ήταν επί πολλά χρόνια ο Ανδρέας Ρωσσώνης, ο σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, του οποίου το όνομα με τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, είχε σβηστεί από την λίστα Λαγκάρντ.

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης ένας ψηλός κατάξανθος ευθυτενής τύπος, κλασική εμφάνιση εκπροσώπου «μεγάλου τζακιού» της Ελλάδας, συνεργαζόταν με τον Ι.Μοδιάνο, επί πολλά χρόνια και κυριαρχούσαν στις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας διάφορες αντιπροσωπείες, αλλά μία απ’όλες ξεχώριζε και ήταν αυτή που είχε δώσει την μεγάλη δύναμη στην εταιρεία τους: Ο ιταλικός οίκος πυροβόλων OTO Melara.

Δεν υπάρχει πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που να μην έχει επάνω πυροβόλο ΟΤΟ Melara. Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, όλα. Ακόμα και τα αρματαγωγά κλάσης ΙΑΣΩΝ έχουν επάνω πυροβόλα OTO Melara!

Με «πασπαρτού» την εταιρεία αυτή που κέρδιζε με «κλειστά μάτια» όλους τους διαγωνισμούς του ΠΝ ο Ρωσσώνης και ο Μοδιάνο, είχαν δημιουργήσει μια «ναυτική» αυτοκρατορία μέσα στο ΓΕΝ και από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα:

Οι ίδιοι που αποφάσιζαν για τα πυροβόλα, αποφάσιζαν και για άλλες προμήθειες, οπότε η μία δουλειά έφερνε την άλλη. Έχοντας νυμφευθεί και την κόρη ενός υπουργού Εξωτερικών επί κυβερνήσεων ΝΔ του Μ.Παπακωνσταντίνου και όντας εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργού Οικονομικών, όλα ήταν σχετικά εύκολα σε ότι αφορά διασυνδέσεις και «πλάτες» ακόμα και για τη λίστα Λαγκάρντ.

Το 2004 ανέλαβαν την αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Αlenia Westinghouse και προωθούσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τορπίλη βαρέως τύπου Blackshark απέναντι στο μεγάλο φαβορί την τορπίλη DM2Α4. Παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν πιστοποίηση η Blackshark, εν τούτοις ο Ρωσσώνης «κτύπησε» την προμήθεια με όλη του την δύναμη και μπορεί να μην την πήρε αλλά «χάλασε» τον διαγωνισμό. Μέχρι σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες…\

Δείτε και το σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, όπου φαίνεται ότι ο Ανδρέας Ρωσσώνης είναι ένα από τα ονόματα που σβήστηκαν από την λίστα Λαγκάρντ:
Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/12/andreas-rossonis-lista-lagarde/#ixzz2GectmyBr

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Κυριακή 13/1 αναδασώνουμε στη Σαλαμίνα

Ημέρα & ώρα: 13 Ιανουαρίου 2013 - από τις 10:00πμ έως τις: 12:00μμ
Τοποθεσία:

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Σκάι σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας και εθελοντικές ομάδες της περιοχής, διοργανώνουν αναδάσωση στην περιοχή Σελήνια Σαλαμίνας.
Η περιοχή έχει καεί αρκετές φορές από πυρκαγιές από το καλοκαίρι του 2006 και οι εθελοντικές ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους χώρους πρασίνου.
Θα φυτευθούν 2.000 νέα φυτά και κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης θα γίνεί ενημέρωση στους εθελοντές από γεωπόνους της Σαλαμίνας.

Τα Σελήνια είναι οικισμός στα ανατολικά της Σαλαμίνας. Στην περιοχή, περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού, υπάρχει μνημείο προς τιμήν των Σαλαμινομάχων.

Σημείο συνάντησης: Η πλατεία Φραγκούλη στα Σελήνια Σαλαμίνας, στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί.

Τα τελευταία πέντε χρόνια στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Σκάι έχουν φυτευθεί 640.250 δέντρα.
Στόχος μας τα 1.000.000 δέντρα!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΑΪ

16η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ... Πλησιάζει ο αστεροειδής 2012 DA14 σε απόσταση "τρίχας" ...



Πλησιάζει η ώρα που ο αστεροειδής με την κωδική ονομασία 2012 DA14 θα βρεθεί "μία τρίχα" για τα δεδομένα του διαστήματος, μακριά από την Γη: Στις 16 Φεβρουαρίου 2013 θα περάσει τόσο κοντά από την Γη που θα επηρεάσει τους δορυφόρους τηλεπικοινωνιών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω της.
Η ανακάλυψη του αστεροειδούς είχε προκαλέσει πέρσι ανησυχία, καθώς δεν γνώριζαν την ακριβή τροχιά. Ένα χρόνο μετά οι ίδιοι επιστήμονες λένε πως η βαρυτική έλξη της Γης θα μπορούσε να επηρεαστεί ανάλογα με το πόσο κοντά στον πλανήτη θα βρεθεί το ουράνιο σώμα.
Η πρόβλεψη πάντως μιλάει για απόσταση κοντινότερη από αυτή μεταξύ Γης-Σελήνης και για το λόγο αυτό το φαινόμενο μελετάται αναλυτικά.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ... ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!!!

Με ενδιαφέρον διάβασα την ευχαριστήρια επιστολή του κ.Τραυλού, η οποία φυσικά δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα, τα οποία ΔΗΜΟΣΙΩΣ του έχω υποβάλει εδώ και αρκετούς μήνες.
             Για αυτή του την αδυναμία να απαντήσει σε ερωτήματα που άπτονται του Δημόσιου συμφέροντος, ας τον κρίνουν οι κάτοικοι και οι δημότες του τόπου.
             Όσο αφορά τις ευχές του , αντεύχομαι και εγώ και η οικογένεια μου  Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με Ειρήνη και Ηρεμία.
Για τη διαπίστωση του ότι εγώ προέβλεψα ότι θα είναι και πάλι Δήμαρχος, νομίζω ότι με ηρεμία πρέπει να ξαναδιαβάσει την απάντηση.
             Χρόνια Πολλά και από μένα κ. Τραυλέ.
                                          Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                            Γιάννης Τσαβαρής
Υ.Γ. Οι δημότες δικαιούνται και πρέπει να μάθουν την αλήθεια και σεις οφείλετε να δώσετε και θα δώσετε στο σωστό χρόνο και χώρο τις απαντήσεις που πρέπει....

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ

Σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων.
 
 
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ                                            Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
            ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ                         ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
                     ΣΕΛΗΝΙΩΝ
                                                                                                   
               ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ                                 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ 
 
                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
 
                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ

Γελάνε και οι πέτρες……….κ. Τραυλέ!


Ορθή επανάληψη ΦΩΤΟ!



 Μετά την αποτυχημένη α΄ προσπάθεια του κ. Τραυλού για να επανακάμψει στην πρώτη γραμμή του δημοτικού πολιτικού στίβου, επιχειρεί με την έκδοση του Δελτίου Τύπου, την β΄ προσπάθειά του, που δυστυχώς και αυτή είναι αποτυχημένη αφού για άλλη μια φορά περνάει κάτω από τον πήχη……

   Βέβαια είναι να απορεί κανείς πού βρίσκει το πολιτικό θράσος ο κ. Τραυλός να συνεχίζει να ασχολείται με το ΝΤΑΜΑΡΙ όταν αναμφίβολα το ΝΤΑΜΑΡΙ γεννήθηκε,  «ανδρώθηκε» και λειτουργούσε επί των ημερών του, είτε ως αντιπρόεδρος, είτε ως πρόεδρος και φυσικά στη συνέχεια και ως δήμαρχος ( για ένα διάστημα το 2009…).
   Δυστυχώς γι’ αυτόν ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένας από τους μοιραίους συντελεστές της περιβαλλοντικής υποβάθμισης αλλά και καταστροφής της περιοχής της Τούρλας….
Φυσικά ο κ. Τραυλός και σ’ αυτό το Δελτίο Τύπου συνεχίζει να μην βρίσκει την πολιτική δύναμη να απαντήσει  στα δημοσίως διατυπωμένα – πριν από λίγους μήνες- ερωτήματά μου όπως:
Πού πήγαν τα εκατομμύρια κυβικά πέτρα που εξορύχθηκαν και μεταφέρθηκαν μέχρι σήμερα από την Τούρλα; Γιατί δεν εισέπραξε ανταποδοτικά οφέλη; Γιατί δεν ζήτησε εγγυητικές επιστολές για την περιβαλλοντική αποκατάσταση από τον ΟΛΠ; Πόση «πέτρα» πήρε ο ΟΛΠ το 2009; Γιατί δεν ζητήσατε και πάλι περιβαλλοντική αποκατάσταση; Τι έχει να μας πει γι’ αυτές τις εγκληματικές παραλείψεις; 
Αγαπητοί συνδημότες, με γνώση όλων αυτών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, είναι τυχαίο που η Τούρλα παραμένει ακόμη ΝΤΑΜΑΡΙ;
Ποιον εξυπηρετεί αυτή η παραμονή; Γιατί αντιδρά τόσο έντονα ο κ. Τραυλός και οι συν αυτώ στην περιβαλλοντική αποκατάσταση; Μήπως γιατί όταν θα γίνει η περιβαλλοντική αποκατάσταση κάποιοι δεν θα μπορούν να την ξανακάνουν ΝΤΑΜΑΡΙ και γι’ αυτό αντιδρούν;
Είναι κανείς που να θέλει ο χώρος να είναι κρανίου τόπος;
Όσον αφορά δε τις απειλές του ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εις βάρος μου, επειδή όπως διαδίδει τον συκοφαντώ για το θέμα της Τούρλας του απαντώ ότι τον περιμένω με χαρά για να γελάσει στις αίθουσες της δικαιοσύνης ο κάθε πικραμένος…
Όμως κ. Τραυλέ, διαβάζοντας το δελτίο τύπου που συντάξατε, οφείλω να πω ότι είστε πολύ αποκαλυπτικός και ενημερωμένος (ίσως λόγω πρότερου επαγγέλματος) για την ποσότητα της πέτρας (17.000.000 κυβικά μέτρα) που χρειάζεται για τον νέο προβλήτα του ΟΛΠ στο ΙΚΟΝΙΟ.
Υπολογίζοντας λοιπόν το περιβαλλοντικό και όχι μόνο κόστος των 17.000.000 κυβικών μέτρων πέτρας, τότε δικαίως ….αντιδράτε.
Αγαπητοί συνδημότες, κλείνοντας θέλω για άλλη μια φορά να σας τονίσω ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα πάει κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν τόσο τον εφιάλτη όσο και τον Δράκουλα της Τούρλας «ζωντανούς»…
                                                                                                     
                                                                                                  
 Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                                                                                            
                                                                                                                                                                            Γιάννης Τσαβαρής 


Υ.Γ. κ. Τραυλέ μήπως γνωρίζετε, και λόγω επαγγέλματος, αν η Μ&Γ Τεχνική Α.Ε είναι και  Λατομική Επιχείρηση; Έχουν καμία επιχειρηματική σχέση με αυτή συγγενείς σας α΄ βαθμού;
Αυτά σε πρώτη φάση, και αν απαντήσετε, έχουμε και συνέχεια…… 

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το 2013.



Όσα δεν έφερε η προηγούμενη χρονιά εύχομαι να τα φέρει η καινούρια.
 Να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε. Καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το 2013.

Ο Δήμαρχος  Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής