Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο "ΠΑΝΤΟΠΩΛΗΣ" ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

stasinopoulos-sdoe

Έκθετος στην κοινή γνώμη, τους πολιτικούς του προϊσταμένους, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στα στελέχη της φορολογικής διοίκησης είναι πλέον ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Στέλιος Στασινόπουλος....

Η αποκάλυψη της zougla.gr, την Παρασκευή , για τα επίσημα ντοκουμέντα που...
περιέχονται στον φάκελο του ΣΔΟΕ και αφορούν στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα πολιτικά πρόσωπα τα τελευταία 2 χρόνια ήταν απλώς το «κερασάκι στην τούρτα», που έκανε αρκετά από τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης να αγανακτήσουν σχετικά με τους χειρισμούς του ειδικού γραμματέα και ιδιαίτερα με το πρωτοφανές υπηρεσιακό ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε, προσπαθώντας να «αναιρέσει» τους ελέγχους που διενεργεί η υπηρεσία του και να «αθωώσει» αυθαίρετα και επιλεκτικά τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται. «Ο κ. Στασινόπουλος, όμως, έκανε και κάτι χειρότερο. Διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό και εξέθεσε τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Απάντησε στους πολιτικούς που ελέγχονται ότι δεν ελέγχονται, γνωρίζοντας το ψευδές της απάντησής του. Άλλωστε, όλα τα στοιχεία από τα δικά του χέρια πέρασαν, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που είχε το ΥΠΟΙΚ» αναφέρει στη zougla ανώτερο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, το οποίο προειδοποιεί ακόμη και με νομικές κινήσεις εις βάρος του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.
Τι ήθελε να καλύψει
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του κ. Στασινόπουλου, από τη μία να καταθέτει τα στοιχεία για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στις εισαγγελικές Αρχές και από την άλλη να ενημερώνει πολιτικούς οι οποίοι ελέγχονται ότι «δεν υπάρχει λίστα», πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επιχείρησης κουκουλώματος της υπόθεσης, όπως άλλωστε έγινε και με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, έως ότου η zougla.gr αποκαλύψει τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που υπόκεινται τη βάσανο του ελέγχου (που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητος στην Ελλάδα), η υπόθεση που είχε ανακινηθεί κατόπιν ερωτήσεως του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, και παραδοχής του υπουργού Οικονομίας ότι «ελέγχονται 32 πολιτικά πρόσωπα», παρουσιαζόταν από το σύνολο των ΜΜΕ ως η μεγαλύτερη επιχείρηση διαφάνειας που έγινε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για πολιτικά πρόσωπα.
Σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό χαιρέτιζε τους ελέγχους και πολλοί μιλούσαν για ανάγκη δημοσιοποίησης των ονομάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός έκρινε σκόπιμο όλα τα στοιχεία να δοθούν στις εισαγγελικές Αρχές και στις 20 Σεπτεμβρίου στην υπόθεση παρενέβη και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής. Μία ημέρα αργότερα, ο κ. Στασινόπουλος παρέδωσε τον φάκελο με τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται στους οικονομικούς εισαγγελείς, κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, οι οικονομικοί εισαγγελείς, έπειτα από σύσκεψη που είχαν με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσαν ότι η υπόθεση είναι γνωστή στις δικαστικές Αρχές.
Επεσήμαναν ότι κάποιες από τις υποθέσεις αυτές ερευνώνται και με αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ και έχουν ως σκοπό να εξακριβώσουν τη βασιμότητα των καταγγελιών και μηνυτήριων αναφορών εις βάρος των συγκεκριμένων προσώπων. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι κάθε δικογραφία που κλείνει διαβιβάζεται στους ίδιους, προκειμένου να αποφανθούν για τα περαιτέρω.
Μέχρι τότε, λοιπόν, η υπόθεση και για τον κ. Στασινόπουλο ήταν υπαρκτή. Γνώριζε, βέβαια, ότι τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που ελέγχονταν ήταν επτασφράγιστο μυστικό και γι' αυτό δεν ανησυχούσε.
Δύο ημέρες αργότερα, το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, η zougla.gr αποφάσισε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της λίστας, καθώς μέχρι τότε οι «όποιες αποκαλύψεις» περιορίζονταν σε γενικές και αόριστες επισημάνσεις, σε επιλεκτικές αναφορές προσώπων αλλά και στην περίεργη δημοσίευση ονομάτων που όμως δεν ελέγχονται.
Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επεσήμανε ότι ο έλεγχος δεν σημαίνει ενοχή ή καταδίκη και έκανε σαφές ότι τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται δεν μπορούν να καταστούν αυτομάτως κατηγορούμενα.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των πρώην και νυν βουλευτών και των υπουργών αγγίζει τους 36, μαζί με το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής. Επίσης, αποκάλυψε ότι από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ελέγχονται και τοπικοί -πρώην και νυν- άρχοντες, περιφερειάρχες, επικεφαλής Οργανισμών και πολλοί ακόμη, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τους 160.
petraskandalou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: