Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη την χώρα έχουν σημάνει συναγερμό στους δήμους όλης της χώρας. Δημοτικά κτίρια θα παραμείνουν ανοικτά και θα φιλοξενούν για όσες μέρες διαρκέσει ο χιονιάς τους αστέγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε λειτουργία έχει τεθεί από τον Δήμο Αθηναίων ο έκτακτος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των αναγκών των αστέγων εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού.
 Ο Γ. Καμίνης, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς, έχει ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες που βρίσκονται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, από σήμερα το μεσημέρι και για όσο διαρκέσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, θα παραμείνουν ανοιχτοί οι εξής χώροι:

• Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας.
• Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6.
• Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη.
• Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69.
 Στη Θεσσαλονίκη ο δήμος εξασφάλισε στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους που είναι προσβάσιμοι όλο το 24ωρο από όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους.

Οι χώροι είναι:

•Ε’ ΚΑΠΗ (Παράρτημα 13ο), οδός Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36 κατά τις πρωινές ώρες από 08:00 – 21.00 (τηλ. 2310 838601)
•13ο Γυμνάσιο, οδός Εθν. Αμύνης 26 κατά τις βραδινές ώρες από 21.30 – 08:00
•Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 κατά τις πρωινές ώρες από 08:00– 21.00

Στα Χανιά, σύμφωνα με το Cretalivegr, έχουν δοθεί για φιλοξενία το δημοτικό γηροκομείο και ο χώρος της παλιάς ηλεκτρικής.

Τηλεφωνική γραμμή

Επίσης έχει ενεργοποι τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις, κινητοποιούνται ομάδες εργασίας στους δρόμους για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή του δήμου με τις ΜΚΟ και φορείς, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στις δράσεις τους και συνεργασία σε θέματα διανομής (κουβέρτες, υπνόσακοι, ιματισμός, φάρμακα, τρόφιμα). Στην περίπτωση που χρειαστεί θα αξιοποιηθούν κι άλλοι χώροι φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: