Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!! Νο:4

"...οι περισσότεροι γονείς έπεσαν θύματα σκοπιμοτήτων και παραπληροφόρησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι τώρα θα ήταν στα τελειώματα το Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων. Κι αν κάποιος φροντίσει να δει τη μελέτη του κ. Βαρδαλάχου, ...Γιατί στη συγκέντρωση πετάχτηκε η μπάλα στους γονείς; Εμείς, σαν δημοτική αρχή,  δεν επιλέξαμε να παίξουμε με τέτοια ευαίσθητα θέματα. Δεν πατήσαμε πάνω σε παιδιά για να εισπράξουμε χειροκρότημα."
(Δημοσιεύτηκε  ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 23/12/2011
Αυτά τα ωραία, μεταξύ πολλών άλλων, μας είπε ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων  Μάριος Τραυλός.
Κύριε Τραυλέ, στο θέμα του σχολείου των Σεληνίων την απάντηση, σας την έχει δώσει ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Επειδή, προφανώς, εκτός  από επιλεκτική μνήνη, έχετε και αμνησία, παραθέτουμε τα κύρια σημεία της απάντησης του:
"Στις 17 Ιανουαρίου 2011, στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή Β’ Πειραιά του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη,  ο τότε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης είπε:
Oσον αφορά τώρα το σχολείο στα Σελήνια θα πω ότι εδώ είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, ακόμα πιο μεγάλα τα λάθη που έγιναν. Θα σας πω, λοιπόν, πάρα πολύ γρήγορα ότι εδώ η προγραμματική σύμβαση  ξεκινάει από το 2001. Τον Οκτώβριο του 2005, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΚ, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αμπελακίων, με όριο χρηματοδότησης το ποσό των 986.000 ευρώ. Το έργο δεν προχώρησε και τον Απρίλιο του 2007, από την τότε νέα δημοτική αρχή υποβλήθηκε νέα πρόταση που ανέβαζε τη δαπάνη στο 1,6 εκατομμύριο ευρώ. Σημειώνω ότι ζητείται 1,6 εκατομμύριο ευρώ για διακόσια τετραγωνικά μέτρα κτηρίου. Δηλαδή 8.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Καταλαβαίνετε τι σχεδιασμούς έχουν κάνει.
Έκτοτε, ακολούθησαν και άλλες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΟΣΚ ΑΕ, όπως και του δημοτικού συμβουλίου Αμπελακίων, σχετικές με την προγραμματική σύμβαση. Πλην, όμως, μόλις το Μάιο του 2010 ο Δήμος Αμπελακίων υπέβαλε στον ΟΣΚ την οριστική μελέτη κατασκευής των τεσσάρων νέων αιθουσών και επισκευής του υφισταμένου κτηρίου και ζήτησε την έγκριση χρηματοδότησης του έργου συνολικού ύψους 2,6 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!!"
Κύριε Τραυλέ, προφανώς, ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ όχι για να εισπράξετε χειροκρότημα, αλλά κάτι άλλο... Ο νοών... νοείτω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν έχετε κανένα σοβαρότερο θέμα να ασχοληθείτε το γέροντα εργολαβία για διαφήμιση έχετε πάρει μας τα πρήξατε με το λαμόγιοοοοοο….