Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Στο «Πρόγραμμα Αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου» που έφερε προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/12/11 η Δημοτική Αρχή, η κα Ρούλα Νάννου αντέτεινε την οικιοθελή ένταξη του Δήμου, όπως έκαναν και άλλοι Δήμοι, στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης του άρθρ.262 του ν.3852/10  για να τύχει των ευεργετικών του διατάξεων.
Χαρακτήρισε δε ως μονόδρομο τη λύση αυτή για την εξυγίανση και επιβίωση του Δήμου μας,  διαφορετικά ο Δήμος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

Το «Πρόγραμμα Αποκατάστασης» που επιμελήθηκε ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά και μας φέρνετε εδώ σήμερα για ψήφιση, είπε η κα Νάννου, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό του άρθρ.262 όπως εξειδικεύτηκε με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2297Β/2011).
Και τούτο διότι η συνταγή είναι μία και μοναδική και κακώς πληρώσατε 25.000 ευρώ για να σας πουν τα αυτονόητα, δηλ. ότι χρειάζεται αναχρηματοδότηση του χρέους και μείωση των περιττών δαπανών, όπως:
-Μείωση της αλόγιστης σπατάλης για χορούς και πανηγύρια, ενώ εσείς κάνετε το αντίθετο.
- Μείωση επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα, το οποίο δεν κάνετε, αφού σήμερα κιόλας εισηγείστε την δημιουργία νέου νομικού προσώπου.
- Μείωση των ενοικίων σας υποδεικνύουν, ενώ εσείς κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Διώξατε το Ταχυδρομείο με συνέπεια την απώλεια εσόδων 2.000 ευρώ το μήνα και παράλληλα ενοικιάζετε άλλους ιδιωτικούς χώρους χρεώνοντας το Δήμο, όταν την ίδια στιγμή αφήνετε αναξιοποίητη την περιουσία του, όπως το Παλαιό Δημαρχείο.
- Αποφυγή εκτέλεσης έργων με απευθείας ανάθεση.
Και οι σπατάλες συνεχίζονται με την πληθώρα ειδικών συνεργατών, η πρόσληψη των οποίων αποβλέπει σε προσωπικό πολιτικό όφελος και σε τίποτα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των δημοτών.
Ανταλλαγή εθιμοτυπικών επισκέψεων σε εξωτερικό και εσωτερικό μαζί με τις κάθε τόσο εκδηλώσεις χλιδής και προβολής, στοιχειοθετούν ακόμη περισσότερο την τάση σας για σπατάλη σε μια εποχή μάλιστα που ο κόσμος μαστίζεται από φτώχεια και ανεργία.

Δεδομένης της κατά νόμο αδυναμίας συνομολόγησης νέου δανείου λόγω υπερχρέωσης, συμφωνώ είπε η κα Νάννου, ότι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους στο ΤΠ&Δ καθίσταται επωφελής για το Δήμο, υπό μία όμως προϋπόθεση.
Να μην επιβαρυνθεί με επιπρόσθετους τόκους.
Η απόφασή σας, όμως, να προβείτε στην αναχρηματοδότηση με τη ρύθμιση του άρθρ.49 του ν. 3943/11 είναι ολέθρια πράξη.
Επιβαρύνει το Δήμο με επιπρόσθετους τόκους ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ και τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια ή σκέψη για εξυγίανση του Δήμου.
Η αναχρηματοδότηση θα είναι επωφελής μόνο όταν γίνει μέσα από την ένταξη του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης, ούτως ώστε όλο το κόστος των τόκων ακόμη και μέρος των χρεολυσίων να καλυφθεί  από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρ.263 όπως ρητά το ΦΕΚ ορίζει. Το όφελος που θα προκύψει θα είναι της τάξεως των 10 εκατομμ. ευρώ κι έτσι, ο Δήμος θα μπορέσει να ξεπληρώσει άμεσα τις οφειλές προς τους προμηθευτές και τις λοιπές υποχρεώσεις προς τρίτους, εξυγιαίνοντας ταυτόχρονα την οικονομική του θέση.
Ο αντίλογος σας στην δική μου πρόταση, ότι είσαστε πολιτικό όργανο και δεν θέλετε έλεγχο στην διαχείριση των δημοσιονομικών που κάνετε, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου αλλά είναι και ύποπτος.
Και αναρωτιέται κανείς, γιατί φοβάστε τον έλεγχο ;
Γιατί θυσιάζετε την οικονομική βιωσιμότητα ενός ολόκληρου Δήμου στο βωμό της προσωπικής σας επιθυμίας να μην ελέγχεται η σκοπιμότητα των όποιων πράξεών σας ;
Μήπως νομίζετε ότι ο Δήμος είναι επιχείρηση δική σας που μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα κεφάλαιά της όπως σας εξυπηρετεί;

Δυστυχώς για τους συνδημότες που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι διαχειρίζεστε χρήματα των συμπολιτών και οφείλετε να σέβεστε και το τελευταίο ευρώ.
Σας μέμφομαι για τις μέχρι σήμερα κινήσεις και επιλογές σας και σας παραδίδω  στην κρίση του κόσμου.

                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
                                                    « Κοντά στο Δημότη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: