Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Υπουλο παιχνίδι του Καραμανλή κατά του Σαμαρά σε πλήρη εξέλιξη... Πώς αξιοποιεί τη διάλυση της ΝΔ και σπρώχνει τον Σαμαρά σε άμεσες εκλογές για να εμφανιστεί ο ίδιος την "επόμενη μέρα" ως σωτήρας της κεντροδεξιάς

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR

Ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή είναι ένα βασικό ζήτημα στις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ. Ο ίδιος πρόκειται να υπερψηφίσει απόψε τη νέα δανειακή σύμβαση. Και χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εμφανίστηκε αποστασιοποιημένος από τους  βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, έστω και αν αρκετοί από αυτούς (Ζώης, Βλάχος, Λέγκας, Μουσουρούλης κ.α.) είναι "δικά του παιδιά". Επίσης ακουγόταν να λέει συχνά στα "πηγαδάκια" ότι "πρέπει να ψηφίσουμε για να...
 πάμε άμεσα σε εκλογές". Το έλεγε και το ξανάλεγε για να μαθευτεί.

Τι κάνει λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός; Στηρίζει ανοικτά τον Αντ. Σαμαρά και τις επιλογές του; Εκ πρώτης όψεως ναι. Εκ πρώτης όψεως "αδειάζει" και τους καραμανλικούς που είπαν όχι στον Σαμαρά.
Σε δεύτερη ανάγνωση όμως εκμεταλλεύεται και τους δυο. Με το μπάχαλο και τη διάλυση που σημειώνεται στο κόμμα, η ΝΔ πάει στις εκλογές σε οικτρή κατάσταση. Όχι μόνο αυτοδυναμία δεν παίρνει αλλά είναι αμφίβολο πια πού θα κυμανθεί το ποσοστό της.
Εκ των πραγμάτων δηλαδή ο Σαμαράς οδηγείται σε εκλογές από τις οποίες κινδυνεύει να βγει με τεράστιο πρόβλημα. Κι ο Κ. Καραμανλής θέλει να γίνει γρήγορα αυτό για να μην προλάβει να ανακάμψει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ. Κι έτσι την "επόμενη μέρα" να μπορέσει να εμφανιστεί ο ίδιος ως σωτήρας που θα ενώσει ξανά την κεντροδεξιά παράταξη και όλα τα κομμάτια της, μέχρι και τον Καμμένο με την Μπακογιάννη.
Είτε λοιπόν έχει "ευλογήσει" το αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ, είτε απλώς το άφησε να εξελιχτεί, το βέβαιο είναι ότι η εξέλιξη αυτή ευνοεί τον πρώην πρωθυπουργό στο ύπουλο παιχνίδι του κατά του Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: