Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΓΑΠ εκβιάζει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές διαφωνούν κατηγορηματικά με τις απαιτήσεις της τρόικας

Ενώ ο Γ. Παπανδρέου θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατηγορηματικά διαφωνεί με τις απαιτήσεις της τρόικας στην Ελλάδα η Ομάδα της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Χ. Σβόμποντα, πρόεδρος της ομάδας, χαρακτηρίζει τα μέτρα της τρόικας προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου
Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, μετά και από την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τη συζήτηση που ακολούθησε εντός της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο καλεί τον ίδιο καθώς και τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν να παρουσιαστούν και να δώσουν εξηγήσεις "για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους".

Η επιστολή του Χ. Σβόμποντα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι πεπεισμένη ότι έναντι της ελληνικής κρίσης δημόσιου χρέους, η Τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωσή μας αξίας της αλληλεγγύης. Και είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών.

Για όλους αυτούς τους λόγους ευελπιστώ ότι τόσο εσείς όσο και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν, θα είστε έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να έρθετε και να συζητήσετε το ζήτημα αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα ζητήσω από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση, στην οποία θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: